TRETMAN VODE

Područja rada

Čista voda najdragocjeniji je i najpotrošniji resurs na Zemlji.

Kako podržava kopneni i vodeni ekosustav, ključna je za održivost života. Stoga je neophodno učinkovito upravljati vodom, reciklirati je i pročišćavati ne bi li se osiguralo da se koristi na najbolji mogući način.

U ekonomskom smislu, voda je nužna komponenta bogatstva i stabilnosti mnogih industrija, od proizvodnje, prerade, akvakulture itd.. Pročišćavanje vode uklanja onečišćenja te uklanja ili smanjuje nepoželjne komponente, poboljšavajući kvalitetu vode za željenu upotrebu. To se može odnositi na pitku vodu, vodu za navodnjavanje, industrijsku opskrbu vodom, rekreacijsku vodu, reciklažu i mnoge druge. Obrada vode također je potrebna za ispuštanje sigurne i čiste vode natrag u okoliš.

Obrada vode uključuje različite procese koje koristimo ovisno o danim okolnostima. Svaki projekt smatramo izazovom i s najvećom predanošću razvijamo optimalna rješenja za naše klijente.

Specifično za pojedino područje rada nudimo spektar specijaliziranih supstanci, uključujući spojeve klora, kiseline, lužine i flokulante. Također pružamo kvalitetan izbor sustava za doziranje i kontrolere, ispitne komplete i reagense za otpadne vode i pitku vodu.

PITKA VODA

30 godina iskustva

PITKA VODA

Dezinfekcija na bazi klora najučinkovitije je rješenje za smanjivanje i eliminaciju bakterija u vodi.

Sve što trebate

Od komponenti za dozirne sustave do reagensa, nudimo vam širok raspon proizvoda za dezinfekciju pitke vode.

Sve naše supstance testirane su i odobrene prema standardima Europske unije.

Pet razloga za dezinfekciju na bazi klora:

BAZENI, TOPICE I LJEČILIŠTA

30 godina iskustva

BAZENI, TOPICE I LJEČILIŠTA

Kada govorimo o vodi iz bazena, prva pomisao je kristalno čista voda pogodna za kupanje i osvježavanje.

Bazenske kemikalije i oprema verificiranih europskih proizvodača
Kako bi voda uistinu bila takva, potrebno je osigurati ispravnu pH vrijednost bazenske vode te ju redovito dezinficirati. Kako bi se osiguralo da voda za plivanje ostane zdrava i bistra, bazeni se obrađuju najučinkovitijim dezinfekcijskim sredstvom – klorom. Klor uništava potencijalno štetne mikroorganizme i klice koje mogu biti prisutne u vodi, a koristi se za kontrolu organskih ostataka i sprječavanje rasta algi. Klorirana voda također ostaje dulje bistrija. Glavna prednost klora, u usporedbi s drugim sredstvima za održavanje sanitacije bazena, jest da klor djeluje dugo nakon dodavanja u vodu, i tako osigurava dovoljnu razinu zaštite od mikroorganizama. U malim količinama, razrijeđen u vodi, klor ne predstavlja nikakve zdravstvene rizike. Bazeni se razlikuju po funkciji, veličini i uvjetima kao što su temperatura vode, sustav čišćenja i mehanizam za dezinfekciju vode te ih dijelimo i na unutarnje i vanjske. Radimo i razliku između bazena sa sustavom recirkulacije vode i bazena koji se podvrgavaju stalnom osvježavanju vode. U cirkulacijskim bazenima voda se reciklira iz sustava za pročišćavanje vode. Dio vode se odvaja nakon tretmana, a bazen se dopunjava slatkom vodom. Kod bazena sa stalnim osvježavanjem voda u bazenu neprekidno cirkulira te se i neprestano osvježava. Voda koja se povuče iz bazena ispušta se u kanalizaciju ili se transportira do postrojenja za pročišćavanje vode. Većina javnih bazena primjenjuje recirkulaciju vode. Klor se može dodati u bazene kao tekućina, prah, tablete ili u obliku plina. Gesta d.o.o. nudi vam raznolike opcije bazenskih kemikalija i opremu verificiranih europskih proizvodaca kao sto su Hach Lange, TKI Hrastnik, Union BT, Kemira KTM i Petrokemija, kako bi pomogli u osiguravanju zdravstvenih i sigurnosnih uvjeta na svim lokacijama naših klijenata.

OTPADNE VODE

30 godina iskustva

OTPADNE VODE

Gesta d.o.o. ispunjava stroge standarde i propise o sigurnosti, zdravlju, okolišu i kvaliteti u vodnoj industriji. Predani smo kvaliteti i stalnom poboljšanju u svim aspektima našeg poslovanja kako bismo ostali među vodećima u regiji.

Nudimo rješenja

Klorirati se mogu i otpadne vode, točnije kloriranje predstavlja treći stupanj u njihovom pročišćavanju. Za dezinfekciju otpadnih voda uglavnom se koristi plinski klor ili natrij hipoklorit. Zbog sve strožih europskih normativa u RH se sve više mora ulagati u procese obrade otpadnih voda. Sve naše supstance testirane su u certificiranim laboratorijima i odobrene prema standardima Europske unije. Sve naše kemikalije testirane su u certificiranim laboratorijima i odobrene prema EU standardima. Kada govorimo o pročistaču otpadnih voda, na raspolaganju nam stoji tvrtka Hach Lange (https://hr.hach.com/), specijalizirana za analizu vode.

OSTALE INDUSTRIJE

30 godina iskustva

Klor ZA industriju

Osim velike i raznovrsne primjene klora u  dezinfekciji vode za piće i bazenske vode klor koristimo i u kemijskoj, tekstilnoj, prehrambenoj te drugim industrijama. 

Klor se koristi u mnogim industrijama

Lokacija i

Kontakt podaci

Gesta d.o.o.
Ivana Severa 20
42000 VARAŽDIN

Telefon: +385 (0)42 351451
Mobitel: +385 (0)99 335 14 52
Mobitel: +385 (0)98 533 491
E-mail: info@gesta.hr

Radno vrijeme:
Pon – Pet 08:00 – 15:00

IBAN:
HR0523600001101748396
Žiro račun
2360000-1101748396
Zagrebačka banka d.d.
MB:
3818942

  TEKUĆI /PLINSKI KLOR

  NATRIJEV HIPOKLORIT

  PH MINUS

  AKTIVNI UGLJEN

  FLOKULANTI/ KOAGULANTI

  ALGICID

  TABLETIRANA SOL

  SOLNA KISELINA

  ŽELJEZO (III) KLORID I ŽELJEZO (II) KLORID

  MATERIJALI ZA FILTRIRANJE VODE

  REAGENSI

  PRIJENOSNI MJERNI UREDAJI

  ATESTIRANJE

  NaCl

  NATRIJEVA LUŽINA

  KLOR GRANULAT

  SUMPORNA KISELINA