FLOKULANTI ZA BAZENE

FLOKULANTI ZA BAZENE

Flokulant za bazen, također poznat kao bazenski floc, skuplja sićušne čestice u vašem bazenu koje uzrokuju zamućenu vodu. Nakon što se te čestice zgrušaju, veće nakupine tonu na dno vašeg bazena gdje ih onda lakše možete usisati.

Koje su prednosti flokulanata za bazene?

U mnogim situacijama s kada se u bazenu pojavi mutna voda, flokulant za bazen je učinkovita opcija za pročišćavanje vaše bazenske vode. Flokulant djeluje brzo i za razliku od bistrina, nećete morati čekati danima da flokulant obavi svoj posao. Čestice se brzo zgrušaju i potonu na dno bazena za nekoliko sati. Vrlo je učinkovit jer drži čestice zgusnute u masi dok ih ne uklonite usisivačem za bazen


Koliko je vremena potrebno da flokulant za bazen počne djelovati?
Flokulant za bazen može pročistiti zamućenu bazensku vodu za 1 ili 2 dana. Iako radi brže od čistača za bazene, trebat će mu 8 do 16 sati da se čestice zgrudaju prije nego što možete usisati. Dodajte flokulant u svoj bazen s filtrom na “recirkulaciji”. Zatim ostavite flokulant da odstoji preko noći sa isključenom pumpom za bazen. Nakon što se sve slegne na dno vašeg bazena, upotrijebite ručni usisivač za bazen kako biste uklonili sve koagulirane čestice koje su se skupile.

Kako koristiti flokulant za bazene
Prije nego što upotrijebite flokulant za bazen, provjerite ima li vaš filter za bazen postavku za “otpad”. Imajte na umu da vaš filtar ne može ukloniti koagulirane čestice, pa morate moći zaobići filter i usisati vodu iz bazena.

1. Postavite filter na funkciju Recirkulacija
Uključite svoj pješčani filter ili višestruki ventil DE filtra na “recirkulaciju”. Nemojte dopustiti da flokulant uđe u vaš filter jer se tako može blokirati i uništiti.

2. Uravnotežite pH
Vaš pH bi trebao biti između 7,4 i 7,6 prije dodavanja flokulanta. Testirajte svoje razine vode. Zatim prilagodite pH pomoću sredstva za povećanje ili smanjenje pH vrijednosti.

3. Dodajte flokulant u bazensku vodu
Dodajte točnu količinu flokulanta na temelju vaše veličine bazena. Obavezno pročitajte upute proizvođača na pozadini proizvoda prije dodavanja bilo kakve kemikalije u vodu.

4. Provucite flokulant
Uključite pumpu za bazen dva sata kako bi pahuljice cirkulirale kroz vodu. Ne zaboravite da filtar postavite na “recirkulaciju”, a ne na “filtar”.

5. Ostavite flokulant da odstoji 8 sati u bazenu
Isključite pumpu i ostavite bazen da odstoji najmanje osam sati. To je najlakše napraviti preko noći. Ako na svom sustavu imate postavljen automatski mjerač vremena, ne zaboravite ga isključiti.

6. Usisajte nakupine čestica iz bazena
Postavite filtar bazena na “Otpad” i spojite ručni usisivač za bazen. Ako nemate višestruki ventil, otvorite odvodni otvor filtra i pustite da voda iscuri dok usisavate. A ako trebate pomoć pri usisavanju bazena, svakako pogledajte našu ponudu ručnih usisivača za bazen. Dok usisavate nakupine čestica s dna vašeg bazena, kretanje može uzburkati čestice i ponovno zamutiti vaš bazen. Ako se to dogodi, napravite pauzu, dopustite da se čestice slegnu, a zatim ponovno počnite s usisavanjem. Pokušajte se kretati polako. Možda ćete morati usisati dva ili tri puta kako biste uklonili sve nakupine.

7. Provjerite razinu vode u bazenu
Ako vam je razina vode pala (vjerojatno hoće), upotrijebite vrtno crijevo s filtrom da dodate svježu, čistu vodu i vratite razinu tamo gdje treba. Crijevo možete držati u bazenu i dok usisavate, iako to također može uzburkati čestice nečistoće i tako produžiti ukupno vrijeme čišćenja bazena.

8. Testirajte i uravnotežite vodu
Budući da ste uklonili i zamijenili dio vode u svom bazenu, morat ćete ponovno uravnotežiti kemijski sastav vode. Testirajte vodu u bazenu i prilagodite svoju lužnatost i pH. Kada se te razine uravnoteže, dodajte klor. Prilikom ponovnog balansiranja vode provjerite radi li vaš sustav filtra normalno.